ללה מרי על הספר
ספרה של מרים בניון גולן הוא ספר ביכורים בשל מאוד, שאין בו כל חמיצות בוסרית. שיריה מלוטשים ומשוכללים ויש בהם עומק רגשי בלתי מצוי. בניון גולן, שאינה נרתעת מהתבוננות ברגעי הסבל האנושיים, בוחנת בעדינות גדולה את הקשר המורכב בין בני משפחה, הורים ואחים. ראוי לציון מיוחד שירה הנוקב על ליל הכלולות של סבתה, שהושאה לאיש כשהיתה בת 15, מתוך בורות מינית ובדידות רגשית גדולה מתוך נימוקי חברי ועדת פרס "טבע" לשירה לשנת 2016 .
בשירתה של בניון גולן יש רגישות לשונית ניכרת. שפתה הפואטית יונקת משלל הרבדים של העברית, כמו גם משכבות המעמקים של התרבות והמסורת היהודיות. לא בכדי לקוח המוטו של הספר ממדרש אותיות דרבי עקיבא. דומה כי השיר הפותח את הספר כולו לוכד במלותיו המועטות את הקו הפואטי הייחודי של בניון גולן, קו שיש בו מן הרליגיוזיות והטרנסצנדנטיות, מן האירוניה והכאב: 'אלא בשביל שירה/ נברא ונקרע/ ואני/ לילות וימים צרובים כבהונות בכפור/ זרוית חול ושרה בשביל לא לשמוע, לדבוק/ בשיגעון. אתה רואה מה זה/ מה רבו מעשיך/ נסים ממש
"בספר שיריה מיטיבה מרים בניון גולן לתאר בשפה לירית, פשוטה ונוגעת ללב את עלילות משפחתה על שלוש דורותיה ... היא מתארת את העימות התרבותי הבין דורי הסובב אותה באהבה, בחמלה ובקבלת הדין, בשפה שירית קולחת ובדימויים חמים ורגישים. ראויה לציון הקרבה הגדולה שקיימת בין השירים בספר, היוצרת חוויה של קריאת פואמה הבנויה מפסיפס שירי נוגע ללב על אהבה, כאב, מחלה ומוות, ועל מורכבות ההתחברות להוויי הירושלמי ולתרבות הישראלית על כל גווניה, בעיותיה ומחלוקותיה".
חברי ועדת פרס שרת התרבות: ד"ר דיתי רונן (יו"ר), פרופ' יוחאי אופנהיימר, בנימין שבילי.
כתב היד של ספר זה זכה בפרס רחל נגב לשירה לשנת תשע"ד, והוא רואה אור בתמיכתה הנדיבה של קרן רחל ואברהם נגב.
המשוררת מרים בניון גולן לא מתלהבת מהשערוריות שמעורר בעלה עמיר - כתבה מתוך אתר הארץ
שירה, מזל שיש לי אותך: ריאיון עם המשוררת - מתוך האתר של בית אביחי
מרים בניון: "עד האוניברסיטה לא שמעתי על קיפוח" - מעריב NRG
מרים בניון גולן זכתה בפרס טבע לשירה - מתוך אתר "הבמה"